Nie ma to jak granola zrobiona samemu w domu - i wiesz co jesz!
Nie wymaga dużo wysiłku a efekt wyśmienity :D
3 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki migdałów
1/2 szklanki pestek dyni
1/2 szklanki ziaren słonecznika
1/4 szklanki oleju kokosowego
1/4 szklanki miodu
1/2 szklanki owoców suszonych (ja dałam rodzynki i żurawinę, można dać morele, daktyle itp.)1/2 szklanki migdałów
1/2 szklanki pestek dyni
1/2 szklanki ziaren słonecznika
1/4 szklanki oleju kokosowego
1/4 szklanki miodu
Mieszamy płatki, pestki, ziarna, migdały, owoce w misce. Rozpuszczamy olej kokosowy z miodem, wlewamy do reszty dobrze mieszamy i rozsypujemy na blasze. Pieczemy około 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C mieszając co 5-7 minut. Po upieczeniu czekamy, aż wystygnie i przesypujemy do ulubionego pojemnika.
Voilà - gotowe śniadanie... wystarczy porcję zalać mlekiem czy ulubionym jogurtem, ja lubię dodać świeże owoce np. jabłka, banany, truskawki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz